<- OMLET PEKIŃSKI Z RYBĄLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaOwoce morza w cieście 2 ->

PDF Drukuj

Omlet z rybą

Dodano: 2010-01-01 17:27:46
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1084 razy.



Kuchnia włoska
250 g małych rybek (narybek sardeli)
1 łyżka posiekanej natki pietruszki
4 jajka
6 łyżek oliwy z oliwek
sól
świeżo zmielony czarny pieprz

Ryby oczyścić i umyć. Jajka szybko ubić trzepaczką, do miski z jajami włożyć rybki, wsypać sól, pieprz i natkę pietruszki. Postawić patelnię na gazie, rozgrzać na niej oliwę, przelać zawartość miski i całość zamieszać. Gdy tylko jajka się zetną, zmniejszyć ogień i przewrócić omlet na drugą stronę (posługując się płaskim talerzem, na który omlet zsunąć i przewrócić na patelnię). Smażyć minutę, po czym delikatnie przełożyć na płaski ogrzany półmisek i pokroić na cztery kawałki. Podawać ciepłe.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności