<- Kablion i łupacz z masłemLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaKalmary duszone na ostro 15 min ->

PDF Drukuj

Kalmary do sałatek, past itp

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1144 razy.



Kuchnia z szybkowaru
Kalmary, woda, sól Kalmary do wiÄ™kszoÅ›ci potraw muszÄ… być najpierw odpowiednio przygotowane, a mianowicie oczyszczone i ugotowane do miÄ™kkoÅ›ci. Czas ich uzdatniania można skrócić przez użycie szybkowaru. Kalmary sparzyć wrzÄ…tkiem, Å›ciÄ…gnąć skórÄ™, umyć. WÅ‚ożyć do szybkowaru, zalać wodÄ…, posolić. Ogrzewać 10 minut od momentu przekroczenia progu ciÅ›nienia wewnÄ™trznego. Z tak przygotowanych kalmarów robi siÄ™ pasty, farsze, zupy, zapiekanki, saÅ‚atki, przyrzÄ…dza siÄ™ je á la flaczki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności