<- Miętus w pomidorach 75 minLista potraw z grupy: Ryby+owoce morzaMiętus z grzybami 15 min ->

PDF Drukuj

Miętus w zielonym sosie 15 min

Dodano: 2010-01-01 17:27:47
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1182 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag miętusa
3-4 łyżki dobrego oleju (np. sojowego)
2 łyżki mąki
1 szklanka białego wytrawnego wina (lub
zastępczo
tyleż wody z octem winnym)
4 pory
2 ząbki czosnku
kilka liści szpinaku
selera i szczawiu
siekana natka pietruszki
sól i pieprz do smaku

Pory, czosnek i całą zieleninę posiekać, poddusić przez chwilę w szybkowarze na tłuszczu, wrzucić, mieszając, mąkę, rozcieńczyć winem i mieszać aż do uzyskania jednolitego sosu. Oczyszczonego z ości miętusa pokroić na kawałki i włożyć do sosu. Posolić i popieprzyć. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 15 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności