<- Schab duszony z kiszonymi jabłkami 30 minLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSchab faszerowany sliwkami ->

PDF Drukuj

Schab duszony ze śliwkami 30 min

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 983 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag schabu
4 dag tłuszczu
10 dag suszonych śliwek
1 łyżeczka mąki
sól do smaku

Obciąć ze schabu kość kręgosłupa, schab oprószyć mąką i solą obrumienić w szybkowarze na mocno rozgrzanym tłuszczu, wlać 1 szklankę wody, wrzucić umyte śliwki. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Przed podaniem pokroić w cienkie plastry, polać sosem z pieczenia, przybrać śliwkami.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności