<- Satay babi - satay wieprzowyLista potraw z grupy: Mięso: WieprzowinaSchab duszony ze śliwkami 30 min ->

PDF Drukuj

Schab duszony z kiszonymi jabłkami 30 min

Dodano: 2010-01-01 17:37:35
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1135 razy.



Kuchnia z szybkowaru
80 dag schabu
4 duże kiszone jabłka
2 łyżki tłuszczu
1 łyżeczka kminku
1 ząbek czosnku
1 szklanka wody
1 płaska łyżka przyprawy "Vegeta"
1 łyżka rodzynków
sól i pieprz do smaku

Obciąć kość kręgosłupa, natrzeć schab solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Rozgrzać tłuszcz w szybkowarze, obrumienić na nim schab, posypać kminkiem i obłożyć utartymi na tarce do jarzyn jabłkami kiszonymi. Wrzucić rodzynki, wlać wodę, wsypać przyprawę. Zamknąć szybkowar i ogrzewać 30 minut od momentu przekroczenia progu ciśnienia wewnętrznego. Podawać pokrojony na porcje, na każdym kawałku położyć łyżkę masy jabłkowej.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności