<- Zupa kalafiorowa - kremLista potraw z grupy: ZupaZupa kalafiorowa lub brokułowa ze śmietaną ->

PDF Drukuj

Zupa kalafiorowa lub brokułowa (dietetyczna)

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1625 razy.



25 dkg włoszczyzny (bez kapusty)
1 szklanka śmietanki pasteryzowanej
2 dkg mąk
sól, cukier, do smaku
(2 surowe żółtka)

Zagotować wywar z włoszczyzny, odcedzić. Opłukać kalafior, głąb oczyścić ze zdrewniałej skórki, ugotować w wywarze, przetrzeć. Wymieszać mąkę z kilkoma łyżkami śmietanki, wlać na wrzący wywar, zagotować. Zupę posolić, dodać I łyżeczkę cukru. Po uzgodnieniu z lekarzem można dodać żółtka surowe.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności