<- Zupa z jarzyn. (Solferino)Lista potraw z grupy: ZupaZupa z kalafior├│w ?purÚe.? ->

PDF Drukuj

ZUPA Z KACZKI (BANKIETOWA)

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
J─Özyk: niezdefiniowany
Odwiedzono: 837 razy.



Kuchnia chińska
szkielet z kaczki upieczonej po pekińsku
3 szklanki wody
1 plasterek imbiru lub 1/2 łyżeczki imbiru w proszku
1 cebula dymka lub mała cebula
1/2 łyżeczki soli
45 dag pekińskiej lub włoskiej kapusty pokrajanej w 3 cm kawałki
1/2 łyżeczki cukru
1/2 łyżeczki sosu sojowego (dowolnie)

Grzbiet, skrzyde┼éka, kostki udek i n├│g po┼éama─ç. ┼╣eberka i kr─Ögos┼éup kaczki mocno st┼éuc. Zala─ç wod─ů, doda─ç imbir i cebul─Ö, doprowadzi─ç na du┼╝ym ogniu do zagotowania. Gotowa─ç na du┼╝ym ogniu przez 45 min, dolewaj─ůc wody, aby utrzyma─ç pierwotny poziom p┼éynu, przecedzi─ç. Doda─ç s├│l, kapust─Ö, cukier i sos sojowy, gotowa─ç oko┼éo 40 min na ma┼éym ogniu do mi─Ökko┼Ťci warzyw. Proporcje: dla 4 os├│b


Nades┼éa(a): Cartall - Ksi─ů┼╝ka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialno┼Ťci