<- Zupa z jagnięcia z estragonemLista potraw z grupy: ZupaZUPA Z KACZKI (BANKIETOWA) ->

PDF Drukuj

Zupa z jarzyn. (Solferino)

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1501 razy.


Kilka pomidorów i dziesięć kartofli ugotować na miękko. Osobno zasmażyć na maśle dwie cebule, potem wszystko to rozrzedzić wodą, przesiać przez sito, dodać pieprzu, papryki, posolić i zaprawić łyżką masła i łyżką mąki. Trochę fasoli szparagowej, pokrajanej w paski, udusić na maśle, włożyć do wazy i podać zupę z grzankami.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności