<- Zupa z jabłek lub gruszek z owocami róży, podprawiona śmietanąLista potraw z grupy: ZupaZupa z jarzyn. (Solferino) ->

PDF Drukuj

Zupa z jagnięcia z estragonem

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 829 razy.



Kuchnia węgierska
głowa jagnięcia
1 łyżka mąki
2 jagnięce nóżki
2 żółtka
2 porcje włoszczyzny
1 filiżanka kwaśnej śmietany
1 cebula
ocet
szczypta drobno posiekanych liści estragonu
sól
obsmażony chleb

Z głowy jagnięcia zdjąć skórę, dokładnie ją oczyścić i usunąć tłuszcz. Głowę i nóżki dokładnie wypłukać i razem z włoszczyzną gotować w osolonej wodzie. Po jakimś czasie dodać liście estragonu i posiekaną cebulę; gdy wszystko jest miękkie, przecedzić, dodać kwaśną śmietanę wymieszaną z mąką, przyprawić octem i zagotować. Mięso oddzielić od kości i włożyć do zupy. Szpik podawać z obsmażonymi kromkami chleba.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności