<- ZUPA JULIENNELista potraw z grupy: ZupaZupa kalafiorowa 1 ->

PDF Drukuj

ZUPA KALAFIOROWA

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1615 razy.



20 dag warzyw mieszanych (marchew, seler, por)
30 dag kalafiora
4 łyżki umytego, drobno posiekanego koperku
sól

Warzywa mieszane umyć, oczyścić, opłukać, pokrajać na mniejsze kawałki, włożyć do wrzącej, osolonej wody (ok. 1 szklanki). Ugotować do miękkości. Kalafior oczyścić ze stwardniałych liści, przyciąć głąb, umyć, podzielić na różyczki, włożyć do niewielkiej ilości (ok. 1/2 szklanki) wrzącej, osolonej wody, ugotować. Warzywa mieszane zmiksować lub przetrzeć przez sito, dodać ugotowany kalafior. Zagrzać, wlać gorące mleko i śmietankę, wsypać koperek. Przyprawię do smaku solą, od razu podawać.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności