<- Polewka kaszubska - mięsnaLista potraw z grupy: ZupaPolewka na maślance (by Pietrzyk) tania i prosta ->

PDF Drukuj

Polewka kaszubska - rybna

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1704 razy.



1 kg drobnicy (płotki okonki, karaski)
1 szklanka kwaśnej śmietany
2 łyżki octu
1 żółtko
listek laurowy
ziele angielskie
sól
2 łyżki mąki

Ryby oczyścić i wrzucić do wrzącej wody, przyprawionej solą, zielem angielskim, liściem laurowym oraz octem (aby ryby się nie rozgotowały). Gotować przez 10 min. Wyjąć ryby i zabielić zupę śmietaną z mąką. Roztarte żółtko dodać na końcu. Do zupy podawać gotowane ziemniaki, okraszone słoniną z dodatkiem cebuli.



Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności