<- Zupa-consomme julienneLista potraw z grupy: ZupaZupa-krem ze szparagow ->

PDF Drukuj

Zupa-krem z kapusty włoskiej

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 1422 razy.



Kuchnia węgierska
1 główka kapusty włoskiej (ok. 500 g)
1 pęczek koperku
40 g masła
odrobina pieprzu
1 łyżka mąki
1 filiżanka kwaśnej śmietany
sól
2 żółtka

Kapustę umyć i pokroić na cienkie paski, zalać posoloną wodą i ugotować. Z masła i mąki przyrządzić białą zasmażkę, dodać do niej posiekany koperek, zalać wywarem z kapusty i mocno zagotować; trochę przestudzić i wraz z kapustą przetrzeć przez sito. Jeszcze raz zagotować wszystko na małym ogniu. W wazie, w której zamierzamy zupę-krem podać na stół, wymieszać żółtka z kwaśną śmietaną i pieprzem i zalać gorącą zupą.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności