<- Zupa ze świeżych grzybówLista potraw z grupy: ZupaZupa ze świeżych ogórków ->

PDF Drukuj

Zupa ze świeżych grzybów

Dodano: 2010-01-01 17:43:12
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 851 razy.



Kuchnia węgierska
200 g świeżych grzybów (dowolny gatunek)
1 pietruszka
1 pęczek zielonej pietruszki
30 g masła
1/2 filiżanki kwaśnej śmietany
2 łyżeczki mąki szczypta mielonej papryki
1/2 cebuli
3 łyżki ryżu
2 marchwie wywar z mięsa

Grzyby oczyścić, starannie umyć, drobno pokroić. Cebulę posiekać, marchew i pietruszkę pokroić w drobną kostkę, wszystko udusić na małym ogniu, oprószyć mąką i mieloną papryką, i zalać wywarem z mięsa. Przed zagotowaniem dodać dobrze opłukany ryż i gotować do miękkości. Przyprawić do smaku kwaśną śmietaną i drobno pokrajaną natką pietruszki.


Nadesła(a): Cartall - Książka Kucharska na CD
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności