<- Mus pomaranczowy z galaretkaLista potraw z grupy: DeserMus truskawkowy ->

PDF Drukuj

MUS POMARAŃCZOWY

Dodano: 2010-05-15 20:44:36
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 861 razy.


2 łyżeczki żelatyny
300 ml soku z pomarańczy
3 jajka
4 łyżki cukru
opakowanie budyniu waniliowego
30 ml likieru pomarańczowego
pomarańcza

Źelatynę rozpuść w soku pomarańczowym, odstaw na 30 min do stężenia. Źółtka utrzyj z cukrem, wymieszaj z proszkiem budyniowym. Wlewaj sok z żelatyną, mieszając. Rondelek ustaw na większym naczyniu z wodą, postaw na małym ogniu. Wlej likier. Mieszaj krem, aż zgęstnieje (nie gotuj!). Ostudź. Z białek ubij pianę, wymieszaj z kremem. Masą napełnij formę wyłożoną folią. Wstaw do lodówki na 3 godz. Przełóż do salaterki z plastrami pomarańczy. Udekoruj.

Nadesłał: <wenus.wenus1@wp.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności