<- MUS POMARAŃCZOWYLista potraw z grupy: DeserMus truskawkowy 1 ->

PDF Drukuj

Mus truskawkowy

Dodano: 2008-07-06 17:36:57
Zmodyfikowano: 2008-07-09 16:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1668 razy.


30 dkg.truskawek
0,5 litra smietanki kremowki do ubicia
3/4 szklanki cukru
2 listki rozmiekczonej w wodzie zelatyny

Truskawki z cukrem i zelatyna ubic w naczyniu dosyc wysokim.
W oddzielnym pojemniku ubic schlodzona smietane z wanilia i 2 lyzki cukru. Jak bedzie sztywna piana dodajemy sok z truskawek (razem z zelatyna)i mieszamy do polaczenia .
Wkladamy do szklanych pucharkow i wkladamy do lodowki. Jest to doskonaly deser i nadaje sie na wszystkie typy imprez. Polecam nie tylko truskawki ale i inne rodzaje owocow np. jagody, maliny, poziomki - Smacznego!

Nadesłał: Sora Dora kucharka rzymska -Italia <dory 61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności