<- Mus truskawkowyLista potraw z grupy: DeserMus truskawkowy 2 ->

PDF Drukuj

Mus truskawkowy 1

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1854 razy.


1/2 kg truskawek,
2 białka,
cukier (ok. 6-8 łyżeczek),
1 płaska łyżka żelatyny
Źelatynę namoczyć przez 30 minut w 1/3 szklance wody, zagotować i ostudzić.
Truskawki umyć, obrać z szypułek i zmiksować z ostudzoną żelatyną, białkami oraz cukrem.
Przelać masę do wypłukanej zimną wodą salaterki lub małych kompotierek. Schłodzić w lodówce.
Krem podawać przybrany bitą śmietaną.
"Zwierciadło"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności