<- Mus truskawkowy 1Lista potraw z grupy: DeserMUS TRUSKAWKOWY Z CYNAMONEM ->

PDF Drukuj

Mus truskawkowy 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1807 razy.


SKŁADNIKI:
* 30 dkg truskawek
* 2 szklanki śmietany kremówki
* 2 łyżki cukru pudru
* 2 łyżki cukru waniliowego
* cytryna
* 4 łyżeczki żelatyny

PRZYGOTOWANIE:
* Źelatynę namoczyć w niewielkiej ilości zimnej wody.
* Truskawki umyć i oczyścić. Posypać cukrem pudrem i zmiksować.
* Cytrynę dokładnie umyć w gorącej wodzie. Zetrzeć z niej skórkę i wycisnąć sok.
* Skórkę z cytryny wymieszać ze zmiksowanymi truskawkami.
* Sok z cytryny podgrzać w łyżce wody i rozpuścić w nim żelatynę.
* Połączyć z masą truskawkową.
* Dodać bitą śmietanę. Wymieszać.
* Wstawić na 3 godziny do lodówki.
* Podawać udekorowane truskawkami.

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności