<- Fladry zapiekaneLista potraw z grupy: RybyForszmak - fińska odmiana ->

PDF Drukuj

Flądra po francusku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1989 razy.


1 kg flądry,
5 dag masła,
20 dag cebuli,
tarta bułka,
1/2 szklanki białego wytrawnego wina,
sól, pieprz,
natka pietruszki
Do wysmarowanej margaryną brytfanny włożyć pokrojoną w plasterki cebulę, na niej ułożyć posypaną pieprzem i posoloną rybę, posypać obficie bułką, zalać wytrawnym winem. Wstawić do piekarnika na 30 minut. Piec, polewając sosem. Posypać posiekaną zieloną pietruszką. Podawać z frytkami lub ziemniakami z wody oraz surówką z cykorii.
bardzo słone
Nadesłał(a): leszzk kasprzycki 2006-01-15 21:01:21


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności