<- KISIEL Z SUROWYCH JABŁEKLista potraw z grupy: DeserKisiel z zurawin ->

PDF Drukuj

Kisiel z surowymi poziomkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1865 razy.


30 dag poziomek,
6 dag cukru,
4 dag mąki ziemniaczanej,
1 1/3 szklanki wody,
3/4 szklanki bitej śmietany

Poziomki przygotować.
1/3 owoców zmiksować lub przetrzeć przez gęste sito. owocowego Wymieszać, zagotować, odstawić z ognia.
Z pozostałych poziomek wybrać kilka do dekoracji. Pozostałe rozłożyć do szklanych kompotierek i zalać lekko przestudzonym kisielem. Pozostawić do ostygnięcia. Udekorować bitą śmietaną i pozostałymi owocami.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności