<- Krem z pomidorow z bananami
Lista potraw z grupy:
Zupa
Krem z zielonego groszku ->
PDF
Drukuj
Krem z pomidorów
Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3300 razy.
500g kości,
200g włoszczyzny,
1500 ml wody,
100g koncentratu pomidorowego,
20g masła,
20g mąki,
100g śmietany,
żółtko,
sól,
cukier,
zielenina
Z kości i włoszczyzny ugotować wywar, przecedzić. Sporządzić podprawe zacierana, rozprowadzić wywarem, połączyć z resztą wywaru, zagotować. Dodać koncentrat pomidorowy, żółtko wymieszane ze śmietaną i wywarem, doprawić do smaku.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach
MM
Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności