<- Kurcze faszerowane a la orientaleLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurcze korma ->

PDF Drukuj

Kurcze gotowane a la paprykarz

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1713 razy.


1 kurczak,
30 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka seler, por),
3 dag ketchupu,
listek laurowy,
sól,
papryka w proszku,
4 łyżki posiekanej naci pietruszki

Kurczaka, oczyścić, umyć, pokroić na porcje, osolić. Warzywa umyć, oczyścić, opłukać, pokroić, włożyć do garnka z wrzącą wodą, posolić, zagotować. Do wrzątku włożyć pokrojone porcje kurczaka oraz listek laurowy. Ugotować do miękkości, porcje kurczaka wyjąć. Warzywa przetrzeć przez sito lub zmiksować z dodatkiem szklanki wywaru. Do przygotowanego w ten sposób sosu, dodać paprykę włożyć porcje kurczaka. Zagotować, wyłożyć na półmisek, posypać zieleniną.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności