<- Zupa truskawkowa zabielana 1Lista potraw z grupy: ZupaZupa truskawkowo-malinowa z mlekiem z owoców mroż ->

PDF Drukuj

Zupa truskawkowa zabielana 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2153 razy.


40 dag truskawek,
10 dag cukru,
1/2 szklanki śmietany,
1 dag mąki ziemniaczanej

Truskawki przygotować i przetrzeć przez sito lub zmiksować. Zagotować 1l wody z cukrem i połączyć z truskawkami. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić dokładnie ze śmietaną i podprawić zupę. Zagotować. Podawać z kluseczkami, grzankami lub paluszkami z kruchego ciasta.
From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności