<- Zupa truskawkowa zabielana 2Lista potraw z grupy: ZupaZupa truskawkowo-porzeczkowa zabielana ->

PDF Drukuj

Zupa truskawkowo-malinowa z mlekiem z owoców mroż

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1705 razy.


20 dag mrożonych truskawek,
20 dag mrożonych malin,
10 dag mrożonych czarnych jagód,
3 szklanki mleka,
10 dag cukru,
1/2 szklanki śmietanki

Zagotować mleko z cukrem i odstawić z ognia. Owoce umyć w zimnej wodzie, rozmrozić, zmiksować lub przetrzeć przez sito i połączyć z mlekiem. Całość lekko podgrzać, dodać śmietankę. Podawać zupę z ryżem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności