<- BrandadeLista potraw z grupy: RybyCeviche ->

PDF Drukuj

Brizol rybny z pieczarkami

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2922 razy.


1 opakowanie filetów rybnych,
sól, pieprz,
200 g pieczarek,
2 cebule,
2 łyżki tłuszczu,
łyżka zieleniny

Pieczarki umyć, pokroić w plasterki. Cebulę pokroić w krążki. Na patelni rozgrzać tłuszcz, kłaść pieczarki, smażyć na silnym ogniu do częściowego odparowania soku. Zsunąć z patelni do rondla, na patelnię włożyć cebulę, zeszklić, nie rumienić. Zsunąć cebulę do rondla, a na jej miejsce włożyć lekko rozmrożone filety, obsmażyć krótko, następnie przełożyć do rondla, posypując solą i pieprzem. Przykryć, dusić na słabym ogniu 10 min.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności