<- Kalafior smażony w cieście 2Lista potraw z grupy: Warzywa, owoceKalafior w sosie holenderskim ->

PDF Drukuj

Kalafior smażony w cieście 3

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2159 razy.


kalafior,
tłuszcz,
10 dag mąki,
2 jaja,
mleko,
tłuszcz,
sól,
ocet

Kalafior oczyścić, opłukać w lekko zakwaszonej octem wodzie. Następnie włożyć do wrzącej wody, ugotować bez przykrycia. Miękki kalafior wyjąć, podzielić na cząstki. Mąkę przesiać, włożyć do miksera razem z jajami, wlać mleko w takiej ilości aby powstało gęste ciasto, posolić Kalafior zanurzać w przygotowanym cieście, kłaść na silnie rozgrzany tłuszcz, zrumienić ze wszystkich stron, potem dosmażyć kilka minut na małym ogniu.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności