<- Kluski - przecierakiLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżKluski bite ->

PDF Drukuj

Kluski bacy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2294 razy.


1 paczka (125g) puree ziemniaczanego,
2 jaja,
200 g sera żółtego,
200 g masła,
sól

Przygotować puree ziemniaczane wg przepisu na opakowaniu Dodać 2 całe jaja, starty ser, 1 łyżkę masła, wszystko razem dobrze wymieszać na gładkie ciasto. W dużym garnku zagotować wodę, posolić i kłaść łyżką małe kluski. chwilę gotować, a kiedy kluski będą miękkie, odcedzić wodę. Na talerzu polać kluski roztopionym masłem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności