<- Kocie jezyczki - ciasteczka wykwintne do herbatyLista potraw z grupy: Ciasta, ciastkaKołaczyki z serem ->

PDF Drukuj

Kokosanki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 5701 razy.


5 białek,
25 dag cukru pudru,
25 dag wiórków kokosowych
Naczynie z białkami ustawić na rondlu z gotującą się wodą i ubić na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodawać po trochu cukier puder. Kiedy masa stanie się bardzo gęsta, zdjąć naczynie z ognia, dodawać wiórki kokosowe, wymieszać i kłaść łyżeczką małe porcje piany na blaszkę wysmarowaną masłem, zachowując spore odstępy. Piec w piekarniku na złotawy kolor.
Wyszlo za pierwszym razem.Dziekuje wam.
Nadesłał(a): Roman 2006-01-15 18:01:44

pyszka!!!!!!!!!!!palce lizać, a wykonanie dziecinnie proste!!! takiego wypasu dawno nie jadłam, totalna rewelacja
Nadesłał(a): ciocia dorocia <frytki7@wp.pl> 2006-03-03 18:03:54


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności