<- Makaron "Alla Grizia" na boczkuLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron domowej roboty ->

PDF Drukuj

Makaron cortina

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1859 razy.


2 szklanki makaronu,
pół szklanki posiekanej cebuli,
3 łyżki masła,
pół szklanki posiekanych pieczarek,
sparzony i obrany pomidor,
4 łyżki startego żółtego sera

Makaron ugotować. Pomidor przepołowić, usunąć sok i pestki przez lekkie ściśniecie owocu dłonią, posiekać. Trzy łyżki masła rozgrzać w garnku, wsypać cebulę, pieczarki dodać pomidor i sól, smażyć przez minutę, dodać makaron, mieszając smażyć przez 5 min, utrzymując mały ogień, zestawić z ognia, wsypać 4 łyżki sera, wymieszać. Makaron przełożyć do naczynia wysmarowanego masłem, małe pomidory schować w makaronie. Bułkę tarta wymieszać z serem, posypać makaron, ułożyć na wierzchu kilka grudek masła, wstawić do średnio nagrzanego piekarnika (190 C), piec 15-20 min lub do zrumienienia.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności