<- MakLista potraw z grupy: Mączne,ziemniaki,ryżMakaron cortina ->

PDF Drukuj

Makaron "Alla Grizia" na boczku

Dodano: 2008-03-09 17:29:11
Język: niezdefiniowany
Odwiedzono: 916 razy.


Na 4 osoby:
500g.makaronu rurki,spaghetti
100g boczku wedzonego
1oog bekonu
pieprz,odrobina wina bialego,ser owczy suszony starty "Pecorino"
odrobina oleju

Boczek i bekon pokroic w cienki slupki ,kostke polozyc na patalnie do rostopienia podlac odrobine oleju i pieprz naturalny czarny dosyc obficie gdy sie zrobia zlote skwarki zalac winem i odrobina wody ( ma wyjsc sosik zlocisty troszeczke zawiesisty)ugotowany odcedzony makaron natychmiast wlewamy do skwarekcigle mieszajac na ogniu wsypujemy ser i mieszamy .wymieszany makaron nakladamy na talerze jest smaczne to prawdziwe danie dla panow i wysmienite z piwem Smacznego -czekam na wasze oceny dan.

Nadesłał: Sora Dora kucharka rzymska italia < dory61@alice.it>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności