<- Ogórki nadziewane mięsemLista potraw z grupy: Warzywa, owoceOgórki po włosku ->

PDF Drukuj

Ogórki po westfalsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1935 razy.


2 ogórki,
1 łyżka oleju,
1 łyżeczka mąki,
3 łyżki mleka,
10 dag twarogu lub serek homogenizowany,
sól,
cukier,
koper

Ogórki wymyć, obrać, opłukać, pokroić w paski i udusić na rozgrzanym oleju. Rozmieszać mąkę z mlekiem i serkiem, przyprawić do smaku cukrem i solą, połączyć z ogórkami. Pogotować mieszając na małym ogniu. Przed podaniem posypać obficie posiekanym koperkiem.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności