<- Mus czekoladowy 1Lista potraw z grupy: DeserMus czekoladowy 3 ->

PDF Drukuj

Mus czekoladowy 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1836 razy.


PRODUKTY:
* 200 g czekolady deserowej
* 20 g cukru pudru
* 6 białek

* Czekoladę roztopić w garnuszku. Dodać niewielką ilość wody.
* Białka ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania delikatnie dodawać cukier puder.
* Do piany dodawać powoli rozgrzaną czekoladą. W dalszym ciągu ubijać, aby powstała jednolita masa.
* Mus nałożyć do salaterek.
* Wstawić do lodówki, aby ostudził się.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności