<- Konfitury z jeżyn i wiśniLista potraw z grupy: PrzetworyKonfitury z melona ->

PDF Drukuj

Konfitury z malin

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 4208 razy.


Maliny przebrać, włożyć na sito i na chwilę zanurzyć w zimnej wodzie, aby opłukać kurz. Posypać cukrem i odstawić na kilka godzin, żeby puściły sok. Owoce wraz sokiem przełożyć do dużego garnka, na małym ogniu doprowadzić do wrzenia i smażyć przez kilka minut. Odstawić do następnego dnia i znowu przez kilka minut smażyć, aż zgęstnieją. Zebrać szumowiny. Gorące przekładać do rozgrzanych słoików i natychmiast zamykać.
Jakie powinny być proporcje malin do cukru, żeby konfitura sie nie scukrzyła?
Nadesłał(a): beatula <bea03@poczta.fm> 2007-06-14 19:06:47


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności