<- Ptasie gniazdaLista potraw z grupy: ZapiekaneRisotto 1 ->

PDF Drukuj

Rejbak po wołowsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1968 razy.


100 dag ziemniaków,
3 dag mąki,
12 dag mąki ziemniaczanej
15 dag wieprzowiny gotowanej,
10 dag kiełbasy,
8 dag cebuli,
1 jajko,
10 dag słoniny,
10 dag boczku wędzonego
2 dag bułki tartej,
1 dag smalcu,
sól, pieprz,
zielenina

Ziemniaki zetrzeć na tarce, dodać jajko, mąkę, pokrojone w kostkę ugotowane mięso. Następnie drobno pokroić słoninę i cebulę, podsmażyć wraz z pokrojona w grubą kostkę kiełbasą, dodać do ziemniaków. Wszystkie składniki dobrze wymieszać, doprawić do smaku. Do brytfanny wysmarowanej smalcem i wysypanej bułką tartą wlać Przygotowaną masę, wstawić do gorącego piekarnika i piec około 40 min. Podawać posypany zielenina.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności