<- Kolorowy pasztet rybnyLista potraw z grupy: RybyKotleciki z ryby ->

PDF Drukuj

Korki z matiesów

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1955 razy.


25-30 dag matiesów (filety),
5 dag śliwek z octu (mogą być również świeże i suszone),
1 mały por,
1/2 cytryny,
1/2 łyżeczki czystej wódki,
2 łyżki majonezu,

Filety moczyć w wodzie 2-3 godziny, następnie opłukać i osączyć. Świeże śliwki umyć, przekroić wzdłuż na pół, usunąć pestki. Śliwki suszone bezpestek namoczyć w wodzie z wódką. Por oczyścić, umyć i pokroić w pierścionki. Śliwki owinąć filetami i spiąć wykałaczką.
Korki ułożyć na półmisku, udekorować porem i polać majonezem, poprzekładać półplasterkami cytryny.
Podawać z pieczywem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności