<- Rolada ze śledziLista potraw z grupy: RybyRolmopsy popularne ->

PDF Drukuj

Roladki mazurskie z ryb

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1521 razy.


100 dag sandacza (lub innej ryby),
5 dag bułki,
mleko,
1 jajko,
10 dag cebuli,
4 dag smalcu,
6 dag masła,
2 dag tartej bułki,
sól, pieprz,
natka pietruszki

Z sandacza zdjąć skórę, wyjąć ości, zemleć. Dodać namoczoną w mleku i odciśniętą bułkę, przesmażoną na smalcu, drobno pokrojoną cebulę, sól, pieprz, jajko. Masę dobrze wyrobić. Formować na desce posypanej bułką tartą prostokąty z masy rybnej grubości 1 cm, ułożyć na środku masło obtoczone w posiekanej natce pietruszki, zwinąć rolady, obtoczyć w bułce tartej i smażyć na rumiano.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności