<- Roladki mazurskie z rybLista potraw z grupy: RybyRozki z lososia wedzonego ->

PDF Drukuj

Rolmopsy popularne

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2565 razy.


50 dag śledzi solonych,
10 dag cebuli,
8 dag ogórków kwaszonych,
8 dag ugotowanej marchewki,
natka pietruszki,
150 ml wody,
80 ml octu,
20 ml oliwy,
musztarda,
ziele angielskie

Śledzie przygotować jak śledzie w oliwie. Cebulę obrać, opłukać, pokroić razem z marchewka i obranymi ogórkami w paseczki. Filety śledziowe posmarować musztardą, posypać posiekaną natką pietruszki, nałożyć cebulę, marchewkę i ogórek, zwinąć w rulon, spiąć wykałaczka. Wodę zagotować z octem i przyprawami, wystudzić, zalać śledzie ułożone w rondlu, skropić oliwą i pozostawić w chłodnym miejscu na 48 godzin.

From Z.Wodecki <wodecki@kki.net.pl>
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności