<- Rolada z soliLista potraw z grupy: RybyRoladki mazurskie z ryb ->

PDF Drukuj

Rolada ze śledzi

Dodano: 2009-07-28 11:19:14
Język: Polski
Odwiedzono: 1216 razy.


Śledzie moczą się 36 godzin, zmieniając wodę rano i wieczór, potem odciąć głowy i ogony, rozpołowić śledzie, wyjąć ości i nałożyć farszem następującym: usiekać drobno jabłek i cebuli, zmieszać z tłuczonymi korzeniami, gorczycą i nałożyć śledzie, zwijając je w rolkę, przewiązać grubą nitką, lub spiąć drewnianą szpilką, po czym ułożyć w słoju i zalać przestudzonym octem, przegotowanym z cebulą i korzeniami.
Nadesła(a): MARJA ŚLEŹAŃSKA "KUCHARZ POLSKI-1635 PRAKTYCZNYCH PRZEPISÓW"
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności