Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2214 razy.
250 g winogron,
18 marynowanych wiśni,
6 marynowanych moreli,
600 g schabu bez kości,
3 łyżki oleju,
szklanka bulionu,
sól, pieprz,
1 i 1/2 łyżeczki żelatyny
Mięso pokroić w steki, lekko rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem. Smażyć kilka minut z obu stron na rozgrzanym oleju, aż będą miękkie, ostudzić. Źelatynę rozprowadzić łyżka bulionu i całkowicie rozpuszczona połączyć z pozostałym, zimnym bulionem, odstawić. Steki ułożyć na głębokim półmisku, na wierzchu każdego położyć po jednej moreli, 3 wiśnie oraz winogrona. Całość zalać stopniowo tężejącą galareta z bulionu. Podać po stężeniu galarety, na zimno.