<- Pstragi z nawarryLista potraw z grupy: RybyPstrąg (ryba słodkowodna) z Czwierciakiewiczowej ->

PDF Drukuj

Pstrąg "Haushofmeister"

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 2625 razy.


PSTRAGI "HAUSHOFMEISTER"
4 przygotowane pstragi
1 cytryna
Sol Pieprz
50 g masla
1 lyzka pietruszki pokrajanej
po 1/2 lyzeczki Brandy i sosu Worcester

Pstragi oplukac pod biezaca woda i wysuszyc papierem. Cytryne grubo obrac (biala skorke usunac tez) i pokroicz w talarki. Pstragi posolic i popieprzyc od srodka i na zewnetrz. Odpowiedni kawalek folii alumieniowej posmarowac maslem. Na kazdy kawalek folii oddzielnie na posmarowane maslem miejsce polozyc pstraga a z gora na niego trzy kawalki cytryny. Folie zamknac na skrajach dobrze zawijajac. Wlozyc do rozgrzanego piekarnika i przy temp. 250 C (gaz 5-6) gotowac ca. 25 minut. Bardzo miekie maslo przemieszac z petruszka, sola, pieprzem, brandy i sosem Worcester. Pstragi podawac z tak przygotowanym maslem i gotowanymi timniakami. Do tego salatke ogorkowa.
Smacznego.
From: "E. Taranov" <eugen.taranov@muc.cablesurf.de>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności