<- Sos boloński 1Lista potraw z grupy: SosySos boloński 3 ->

PDF Drukuj

Sos boloński 2

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3460 razy.


Podam Ci moj najprostszy przepis:
1/2 kg miesa mielonego
10 dkg pieczarek
maly koncentrat pomidorowy
jedna cebula
tymianek i bazylia
1/2 szklanki czerwonego wina

Na patelni rozgrzewam lyzke oleju, smaze posiekana cebule(musi byc tylko zeszklona), wrzucam pieczarki pokrojone w gruba kostke - chwile razem smaze. dokladam mieso mielone, rozdrabniam widelcem i podsmazam, nastepnie dolewam wody (szklanka - lub troche wiecej), sole , posypuje ziolami i dodaje koncentrat. Dusze wszystko na malutkim ogniu przynajmniej 1/2 godziny w tym czasie gotuje makaron. Na koniec dolewam czerwone wino i chwile podgrzewam. Na talerz klade makaron, potem mieso, a na wierzchu posypuje startym serem (parmezan mi nie smakowal - moze mialam jakis stary?) - i wcinam.
Smacznego
From: "Joanna" <Joanna.Zietarska@tzmo.com.pl>

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności