<- GRUSZKI LUB JABŁKA W SOSIE WANILIOWYMLista potraw z grupy: DeserGruszki piekna helena ->

PDF Drukuj

Gruszki na sałatę

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1616 razy.

GRUSZKI:
WODA:
OCET:mocny, 1 litr
CUKIER:1/4 kg
CYNAMON:
GOŻDZIKI:

Z KUCHNI LITEWSKIEJ
Czerstwe nieprzejrzałe jakiekolwiek gruszki obrać z łuski, zalać kryniczną wodą, obgotować i przelać zimną na sicie. Zagotować ocet z cukrem, cynamonem i goździkami, włożyć w ten ulep gruszki, podgotować, aby kilka razy się przewróciły, wylać do fajansowego naczynia, a skoro ostygną, złożyć do słoja, zawiązać pęcherzem i wstawić do suchej piwnicy.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności