<- MUS KAWOWO-CZEKOLADOWYLista potraw z grupy: DeserMus pomaranczowy z galaretka ->

PDF Drukuj

Mus morelowy

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1464 razy.


1 szklanka pulpy morelowej,
3 białka,
4 łyżki cukru,
2 łyżki soku cytrynowego,
3 krople esencji migdałowej,
starta skórka z 1 pomarańczy
Morele obrać ze skórki, wyjąć pestki i rozetrzeć na miazgę. Dobrać odpowiednią liczbę moreli, tak, aby otrzymać 1 szklankę pulpy. Włożyć wszystkie składniki do 2-litrowego naczynia lub pojemnika elektrycznego miksera. Ubijać aż całość przyjmie postać puszystej pianki. Mocno oziębić w lodówce. Podawać z biszkoptami lub w muszli bezowej.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności