<- Nalesniki z tunczykiemLista potraw z grupy: RybyOtak otak - klops rybny na ostro ->

PDF Drukuj

Okoń po kijowsku

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1635 razy.


kuchnia ukraińska:

1 kg okonia,
40 dag ziemniaków,
15 dag cebuli,
20 dag wędzonej słoniny,
sól,
zielona pietruszka,
30 dag warzyw /marchewka, pietruszka, seler, por/
Rybę ugotować w jarzynach. Wyłożyć na żaroodporny półmisek, obłożyć z jednej strony plasterkami ugotowanych ziemniaków. Wędzoną słoninę pokrajać w cienkie paseczki, topić przez 2-3 minuty z drobno posiekaną cebulą. Ułożyć na drugiej stronie półmiska, posypać posiekaną pietruszką, zapiec przez 10 minut. Podawać z razowym pieczywem oraz zimnym kwasem chlebowym lub piwem.
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności