<- Sajgonki (Egg Rolls)Lista potraw z grupy: InneSer a la vierge ->

PDF Drukuj

Sajgonki Jędrusia

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3140 razy.


1. cilecinka /inne mięsiwo też może być/drobno pokrojona - ok 0.5 kg
2. pieczarki srednie 5-6 szt posiekane
3. 1/2 średnie główki kapusty drobno pokrojonej
4. Przyprawy typu sól,pieprz,sos sojowy inne Knory
To wszystko na rozgrzanego VOKA wg. kolejności:mięcho,pieczarki, kapusta.
Po ostudzeniu zawijać w papier(specjalny papier do pieczenia) i na rozgrzany olej do frytkownicy. WAŹNE - jak zaczną łapać złocisty kolor wyjąć i podać np. jako ........ale to już sprawa osobistych gustów.
pozdrawiam
From: "jędruś" <bartexpo@medianet.pl>

Bardzo fajny przepis. Ale dopiero wypróbuje go w środę. mam nadzieję, że wyjdą bardzo smaczne. Dzięki Jędruś.
Nadesłał(a): Kasia <-> 2005-08-22 20:08:56

Tu jeszcze raz Kasia. Czy mogę Cię prosić o podanie ile sajgonek wyjdzie z Twojego przepisu.
Nadesłał(a): Kasia <krutowicz@tlen.pl> 2005-08-22 20:08:37


Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności