Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3294 razy.
1/2 kg miesa mielonego (np.wieprzowe)
1-2 cebule
czosnek (ilosc - jak kto lubi)
koncentrat pomidorowy
kostka rosolowa
przyprawy (oregano, pieprz, papryka, sol)
Najpierw mieso miesza sie z przyprawami i wycisnietym czosnkiem i zostawia na ok. 1 godz. Pozniej przsmaza sie je z cebula pokrojona w kostke i dodaje czesc kocentratu pomidorowego (1 male opakowanie). Rownoczesnie gotuje sie bulion z kostki rosolowej, dodaje do niego koncentrat pomidorowy i przyprawy, zwlaszcza duzo oregano.
Jezeli nie chcesz, zeby oregano plywalo ci w sosie - takie farfocle, mozesz je wczesniej wlozyc do lnianej sciereczki i pogotowac - wtedy zmieknie.
Przesmazone mieso dodajesz do bulionu i gotujesz na malym ogniu ok. 1 godz.
Do tego spaghetti na pol-twardo. Polewasz je sosem, posypujesz duza iloscia zoltego startego sera i mozna to jeszcze dodatkowo zapiec w piekarniku przez pare minut.
Smacznego,
From: "Ania Dzięczewska" <annadz@kki.net.pl>
Skomentuj Powiadom o komentarzach