Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 3609 razy.
200g masla
500g miodu
250g cukru
przyprawa do piernika
2 lyzki czekolady w proszku
1200g maki
1 opakowanie proszku do pieczenia
szczypta soli
2 jajka
lukier:
2 jajka,
300g cukru pudru
1. Stopic maslo, miod i cukier stale mieszajac, a nastepnie ostudzic.
2. Dodac reszte skladnikow i wyrobic ciasto.
3. Zawinac w folie aluminiowa i tzymac w lodowce min. 12h.
4. Rozwalkowac na grubosc ok. 0,5 cm, wyciac figurki (w przypadku domku odpowiednie dla niego formy) i piec na blasze w temp. 200 stopni przez 15 min.
Przyznaje sie jednoczesnie, ze sama jeszcze tego nie robilam, a przepis mam od znajomej, ale w razie watpliwosci moge ja o wszystko zapytac.
Pozdrawiam,
From: "Ania Dzięczewska" <annadz@kki.net.pl>