<- Kurczak duszony ze sliwkamiLista potraw z grupy: Mięso: DróbKurczak faszerowany ->

PDF Drukuj

Kurczak elegancki

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 3501 razy.


1 kurczak
3 lyzki miodu
2 lyzki swiezego lub 3 sproszkowanego imbiru
1 lyzeczka soli
1 lyzeczka pieprzu

Nadzienie
2 szklanki ugotowanego ryzu
garsc chinskiej kapusty posiekanej na kawalki wielkosci palca
garsc pieczarek
1 lyzka imbiru
1 lyzeczka oleju sezamowego
1 lyzka sojowego sosu
1 lyzeczka pieprzu

Miod, sol, pieprz i imbir wymieszac, polowa mieszanki nasmarowac kurczaka wewnatrz i na zewnatrz. Wszystkie skladniki nadzienia wymieszac, nadziac kurczaka. Ulozyc w naczyniu do zapiekania z pokrywa lub folia. Zakryc szczelnie.
Piec w bardzo goracym, nagrzanym piecu 230C/450F przez 30 minut. Odkryc i nasmarowac z wierzchu reszta miodowej mieszanki. Zakryc i piec w 180C/350F przez 30 min. Odkryc i piec 10-15 min. dluzej, az zbrazowieje.
Smacznego.
From: magdalenab@aol.com (MagdalenaB)

Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności