Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 2569 razy.
1 kg filetów z pstrąga
4 ząbki czosnku
sok z 2 cytryn
2 szklanki zmielonych pomidorów
2 cebule
łyżka kaparów
10 oliwek nadziewanych papryką
4 łyżki oleju
mielona papryka,
sól, pieprz
Rybę opłukać, dokładnie osuszyć, oprószyć solą, zmielonym pieprzem i papryką. Posmarować obranym, zmiażdżonym czosnkiem. Skropić sokiem z cytryny. Pokrojoną w plasterki cebulę zeszklić na oleju. Dodać pomidory, kapary i oliwki. Doprawiać do smaku solą i pieprzem. Dusić przez 5 minut. Dodać rybę i dusić pod przykryciem przez kolejne 15 minut. ryba jet super.każdemu polecam.można też pasteryzować ok.20 min. Nadesłał(a): dorota <htugolubowicz@op.pl> 2006-02-24 13:02:07