Dodano: 2000-01-01 00:00:00 Język: Polski Odwiedzono: 5634 razy.
2 pory, 3 jaja, ogórek konserwowy, pół pęczka natki pietruszki, mały słoik majonezu, musztarda, sól, pieprz Pory pokroić w cienkie plasterki, lekko sparzyć wrzątkiem i od razu odcedzić. Ugotowane na twardo jajka zetrzeć na tarce z dużymi otworami,ogórek pokroić w kostkę i drobno posiekać natkę pietruszki. Połączyć składniki, dodać majonez, musztardę, sól i pieprz. Sałatę sporządza się 1-2 godziny przed podaniem.
Ja robię sałatkę z surowych drobniutko pokrojonych porów
(cez części zielonych) ogórek surowy lub lepiej kwaszony, oraz drobniutko pokrojone jabłko. Proporcje - po równo.
Majonez obowiązkowo. Nadesłał(a): Derkaczyk <506259931@wp.pl> 2006-03-11 12:03:45