<- Kebab rybnyLista potraw z grupy: RybyKergulena po wiedeńsku ->

PDF Drukuj

Kebab rybny

Dodano: 2000-01-01 00:00:00
Język: Polski
Odwiedzono: 1999 razy.


Porcja dla 4 osob. Czas przygotow. 20 min.
500 g ryby o scislym miesie,
2 twarde pomidory,
2 zielone papryki,
2 cebule,
100 ml oleju,
oregano, sol, pieprz.

1. Rybe i papryke pokroic w kostke. Pomidory i cebule pokroic w cwiartki.
2. Zanurzyc kolejno skladniki w oleju, obsypac sola, pieprzem i oregano. Obsypane nabijac na dlugie drewniane szpadki w nastepujacej kolejnosci: ryba,
pomidor, papryka, cebula.
3. Opiekac na grillu, zbierac sciekajacy sos i polewac nim kebab. Opiekac, az
beda miekkie. Podawac natychmiast.

Żródło: Encyklopedia sztuki kulinarnej, tom 9 "Kuchnia grecka", strona 38.
From: apaczus@hot.pl (Radku's De Apaczu's)
Skomentuj
Powiadom o komentarzach


MM Informacje o prawach autorskich i odpowiedzialności